Tekla Civil 19.3 -ohjelmaversiossa on toteutettu asiakkaiden toivomia yleisiä kehitysehdotuksia ja parannuksia. Samalla on korjattu aikaisemmin raportoituja ongelmatilanteita ja virheitä.. Tarkat julkaisutiedot ovat luettavissa julkaisutiedotteesta 19.3 -version asennuspaketissa sekä versiohistoriasta.
Tukipalvelumme vastaa mielellään asennuksiin ja versiotietoihin liittyvissä kysymyksissä. Linkin version asennuspakettiin saat tukipalvelustamme.
Pääsovellus
Tekla Civil Standalone
Rakennesovellus
Maasto- ja karttasovellus
Varustesovellus
Pohjatutkimussovellus
Trimble NIS Water liitos
3D
19.3 version uudet ominaisuudet sekä erityishuomiot:
- HUOM! Versiossa on DbUpgradella tehtäviä tietokannan rakenteen muutoksia ja tietokantadatojen päivityksiä. Tietokannan rakennetta päivitettäessä tietokanta ei saa olla kenelläkään käytössä. Päivitettyjä tietokantaprojekteja ei voida palauttaa aikaisempiin versioihin ja ne toimivat vain versiolla 19.3
- Dytary -toimintoja on kehitetty eteenpäin
Dynaaminen tasausryhmä, Dytary on uusi tapa suunnitella linjojen tasauksia karttanäkymässä määrittämällä vaakageometrioiden välisiä tasauksien riippuvuuksia eli sääntöjä.
Tässä versiossa on parannettu Dytaryn käytettävyyttä sekä kehitetty sen laskentaa erityisesti sulkeutuvien, kohtisuorien tai epätangeeraavien ketjujen kanssa.
- Linjojen SURAVAGE -tulostus
Nykyohjeistuksen mukaan suunnittelijan tulee toimittaa tilaajalle tai ELY-keskukselle ajoratojen keskilinjat SURAVAGE -muodossa. Tämä Tekla Civil -versio laskee valituille linjoille geometriat Suravage-periaatteiden mukaan ja kirjoittaa ne tiedostoon tai tiedostoihin.
- Massalaskennan kehitystä
Massalaskennan tulosten visualisointia sekä massalaskennan tulosten vertailua on kehitetty käyttäjäystävällisemmäksi. Massalaskenta voi nyt kohdistua myös yksittäiseen linjaan.
- Varustenumeroihin kirjaimia
Nyt varustenumeroissa voi olla myös kirjaimia.
- 3D-näkymän kirjoitus TrimBIM ja SketchUp -formaateissa
3D-näkymässä näytetyt Tekla Civilin omat aineistot ja referenssimallit, jotka ovat peräisin esimerkiksi Dwg tai IFC-tiedostoista, voidaan nyt kirjoittaa yhteen TrimBIM tai SketchUp -formaattiseen tiedostoon jatkokäyttöä varten.
- Pohjatutkimusten havaintojen luku attribuuttitaulukkoformaatissa
Pohjatutkimuspisteiden havaintoja voidaan nyt lukea taulukkomuotoisesta
Lisätietoa uusista, parannetuista ja korjatuista ominaisuuksista
Pääsovellus (19.3)
- WFS-kohteiden kuvaustekniikka.
Nyt on mahdollista yleisasetuksella "WFS-kohteiden kuvaustekniikan määritystiedosto" määrittää WFS-kohteiden kuvaustekniikan määrittelytiedosto.
Tiedoston formaatti:
2 *JOKIN OMINAISUUS*
3 *TOINEN OMINAISUUS*
4 "*OMINAISUUS*" "*ARVO*"
Rivin alussa on numero, joka viittaa Frm-sovelluksen kuvaustekniikan tyyppiin (FrmLines.pdt, FrmFills.pdt, ...). Numeron jälkeen on villimerkkistä (* ja %) tekstiä, jonka perusteella määritetään wfs-kohteesta etsittäviä ominaisuustietoja. Jos tekstit ovat lainausmerkeissä, kuten esimerkissä 4, niin jokaisen lainausmerkkien välisen arvon on osuttava.
Arvovälin voi määrittää "alaraja<=>yläraja"
"100<=>200"
Avainsanan on oltava lainausmerkeissä ja villikortillinen
esim. "*KERROSALA*"
Esimerkki ohjaustiedoston sisällöstä:
1 "*KERROSALA*" "0<=>0"
2 "*KERROSALA*" "0<=>99.9999999"
3 "*KERROSALA*" "100<=>200"
4 "*KERROSALA*" "200<=>300"
5 "*KERROSALA*" "300<=>400"
6 "*KERROSALA*" "400<=>500"
7 "*KERROSALA*" "500<=>9999999"
Tämän ohjaustiedoston mukaan kohde piirretään värillä 2 (valkoinen), jos sen kerrosala on nolla ja värillä 2 (punainen), jos sen kerrosala on suurempi kuin nolla ja pienempi kuin 100. Koska ensin osunut määritys voittaa, niin jos kerrosala on tasan 200, se piirretään värillä 3. Kirjainkoko on merkitsevä. Määrityksistä ENSIMMÄISEKSI osunutta käytetään wfs-kohteen kuvautumisessa. Tiedoston ajonaikaiset muutokset tulevat käyttöön kuvaustekniikan uudelleenlatauksella. HUOM! Jos väri on nolla, niin kohde jätetään kokonaan piirrättämättä. - Vaaka- ja pystysuora apuviiva.
Toleroinnin asetuksissa on ennestään ollut lisäyksen aikaisten apuviivojen piirto kohtisuoraan, tangentin suuntaan ja kulman puolittajan suuntaan suhteessa osuttuun kohteeseen. Nyt toleroinnin asetuksissa voi määrittää myös vaaka- ja pystysuoran apuviivan piirrättämisen. Lisäyksen seuraava osoitus toleroituu apuviivaan, joten apuviivoja voi käyttää kun halutaan lisäys eksaktisti tiettyyn suuntaan ilman erillisiä toimintoja. Apuviivat poistuva annetun ajan (>0 sekuntia) kuluttua tai kun lisäystoiminto loppuu (jos aika = 0 sekuntia) - Valittujen kohteiden ja leikkausnäkymän leikkauskohdan automaattinen näyttö. Poikkileikkauksen ja pituusleikkauksen pika-asetuksissa on asetukset "Näytä valittujen kohteiden leikkauspisteet". Kun kohde valitaan kartalla niin leikkausnäkymässä näytetään automaattisesti valitun kohteen ja leikkausnäkymän leikkauskohdan symboli kohteen z-arvon mukaisessa kohdassa.
- Lisätty mahdollisuus asettaa näkymän koordinaatit valittujen kohteiden mukaisesti (grafiikkanäkymän pikavalikko Toiminto -> Kohdista näkymä valittuihin kohteisiin). Toimintoa voidaan käyttää esimerkiksi silloin kun jossain ”kaukana” väärissä koordinaateissa on kohteita, joita ei kuvaruudulla näe, mutta jotka saa valituiksi
- Trimble Connect -liitoksen puuhakemisto on nyt aakkosjärjestyksessä
- Yleisessä sivusiirtotoiminnossa on nyt mahdollisuus määrittää minimipituus viimeiselle viivalle käytettäessä tasapituisia viivoja. Pelkästään tasapituisilla viivoilla sivusiirretty ketju jää yleensä lyhyemmäksi kuin alkuperäinen ketju. Tällä asetuksella sivusiirrettyyn ketjuun saadaan loppuun vakiopituutta lyhyempi elementti, jolloin sivusiirretty ketju loppuu alkuperäisen ketjun loppukohtaan.
- Täsmennetty referenssimallin leikkausviivojen pituusleikkaukseen piirrättämisen pika-asetusten toimintaa
- Korjattu referenssimallin leikkausviivojen piirrätys pituusleikkaukseen, jossa vaaka- ja pystymittakaavat ovat samat. Tällöin leikkausviivat piirrätettiin vasta uudelleenpiirrossa
- Luo kohteita kohteista –toiminnossa on nyt valittujen sijaintien näyttö 3D-näkymässä
- Tallennetaulukon yhteydessä on nyt erillinen painike "Tallenna nimellä...", joka tekee saman mitä taulukon pikavalikon vastaava toiminto
- Tallenteen poistossa on nyt varmistuskysymys
- Parannettu joukkotulostusta samaan Dwg-tiedostoon, joka aiheettomasti edellytti Pdf-tulostinvalintaa
- Mahdollistettu samaan tiedostoon joukkotulostuksessa tulostus allekkain tai rinnakkain
- WFS-kohteen tuplaklikki aukaisee ikkunan, jossa näkyy kohteen ominaisuustiedot ja koordinaatit
- Korjattu kaarien käsittely WFS-kohteille
- Korjattu kohteen raahaus, joka pyrki liian helposti aiheettomasti käyttämään kahvamuokkausta
- Korjattu pituuden muutoksen ja kiertokahvan sijainnit oltaessa zoomattu lähelle kohdetta. Tällöin kahvat menivät päällekkäin. Tämä on nyt korjattu.
- Korjattu poikkileikkauspiirustusten joukkotulostus yhteen Pdf-tiedostoon
- Vähennetty muokkauksien tilapäisvisualisointien satunnaista jäämistä näkyviin
- DbUpgradella on voinut päivittää halutessaan vain yhden projektin. Täsmennetty DbUpgraden tekstiä ”Projekti” ”Päivitä vain tämä projekti” Projektin nimen kirjainkokoa ei enää huomioida
Tekla Civil Standalone (19.3)
- HUOM Tällä versiolla ei voi käyttää vanhempien Standalone-versioiden varuste- tai pohjatutkimusaineistoja
Rakennesovellus (19.3)
- Kopioi rakennemalli toteutusmalliksi -toiminnossa on nyt mahdollista määrittää, että jokainen valittu väylä ja alue muodostavat oman toteutusmallinsa. Kopioi rakennemalli toteutusmalliksi -toiminnossa on nyt mahdollista määrittää, että jokainen valittu pinta muodostaa oman toteutusmallinsa. Kun molemmat valinnat ovat päällä, niin toteutusmallit muodostuvat väylän ja pinnan yhdistelmistä.
- Kopioi rakennemalli toteutusmalliksi -toiminnossa on nyt mahdollista määrittää että maasto- ja karttasovellukseen luodaan uusi pinta, jos pintaa ei ennestään ole olemassa. Uuden pinnan nimi ja id ovat samoja kuin rakennesovelluksessa.
- Dynaaminen tasausryhmä
- Dytaryssa on lisätty mahdollisuus Dytary-mallin kopiointiin
- Dytary-ikkunassa on nyt Kumoa (Undo) ja Tee uudelleen (Redo) –painikkeet sääntötaulukon ja linjataulukon yhteydessä
- Muokattavana olevasta dynaamisesta tasausryhmästä varoitetaan ohjelmaa sammutettaessa
- Dytary-ikkunaa suljettaessa varoitetaan mahdollisista muutoksista
- Dytary-mallin valinta puusta korostaa sen linjoja ja ketjuja
- Taulukoiden yhteydessä näytetään virheellisten sääntöjen ja tasauksettomien linjojen määrät
- Dytary-ikkunassa on nyt painike "Luo uusi", joka luo esillä olevasta dynaamisesta tasausryhmästä uuden tasausryhmän. Uusi tasausryhmä ilmestyy puuhakemistoon OK tai Käytä -painikkeilla. Toimintoa voi käyttää esimerkiksi silloin kun muokkaa olemassa olevaa tasausryhmää ja kesken muokkausten toteaa että vanha ryhmä on syytä säilyttää mutta muokkaukset olisi hyvä saada mukaan uuteen ryhmään.
- Poistettu säännön toistuvassa lisäyksessä taulukkoon jäänyt ylimääräinen ja epämääräinen sääntö
- Korjattu Dytary ymmärtämään tasauksen paraabeleja
- Korjattu Dytaryn Liitin-sääntö toimimaan, jos linjojen välissä on pieni rako
- Korjattu Dytaryn Korkeuspiste-sääntö toimimaan korkeustasolla nolla
- Korjattu Dytaryn laskentaa sulkeutuvilla, epätangeeraavilla ja toisiinsa nähden kohtisuorilla geometrioilla
- Tuplaklikki puuhakemiston Dynaamiset tasausryhmät –oksaan aukaisee Dytary-ikkunan uuden tasausryhmän luomiseksi
- Käyttöliittymän räätälöinnistä on tehty käyttäjäystävällisempi
- Sääntötaulukon alla on tekstikenttä, jossa näytetään taulukossa valittujen sääntöjen virhetekstit niiden lukemisen helpottamiseksi. Kukin erilainen virheteksti näytetään vain kertaalleen. Tekstikentän näkyvyyttä voidaan säätää kontrollien näkyvyyksien avulla.
- Linjataulukon yhteydessä on nyt Näytä tasaus ja Poista linja -painikkeet. Niiden näkyvyyttä voidaan säätää kontrollien näkyvyyksien avulla.
- Parannettu kaltevuus-kaltevuus riippuvuuksien toimintaa erityisesti tilanteessa, jossa on käytössä kaltevuuskuvaaja ja on lisäkytkentä mutkittelevaan reunalinjaan
- Vähennetty tilanteita, joissa rakennekohteiden piilotus puuhakemistosta käynnistää rakenteen aiheettoman kytkennän
- Tallennetaulukon pikavalikossa on nyt toiminto "Siirry alueelle ja näytä ilman rakennekytkentää", jolla tallenteen rakenteen kytkennästä riippumaton sisältö voidaan näyttää nopeammin
- Tallenteen avauksessa on korjattu pintojen piirrätys, jos pinnat olivat piirrätettyinä tallennetta tehtäessä
- Nyt massalaskenta voidaan tehdä myös linjoittain. Linja valitaan painikkeesta "Valitse väylä/alue/suunnitelma/linja..." avautuvasta puuhakemistosta.
- Massalaskenta ei laskenut kun valinta ”Tee laskentakin paaluväliltä” oli valittuna ja loppupaalu oli väylän loppupaalu. Loppupaalua täytyi siirtää hieman, jotta laskenta onnistuu. Tämä on nyt korjattu.
- Muutettu massalaskennan tulosten lista taulukoksi.
- Taulukkoa voidaan järjestää sarakkeittain
- Taulukosta voi valita massoja näytettäväksi ja piilotettavaksi
- Taulukon rivillä on mahdollista näyttää sama väri, jolla massa visualisoidaan kartalla ("Näytä väri taulukossa" -painike)
- Edelliset massalaskennat esitetään nyt myös taulukossa, jossa sarakkeina ovat massalajin tilavuus, pinta-ala ja keskipaksuus
- Taulukossa voi helposti vertailla laskentojen välisiä massojen eroja
- Edelliset massalaskennat voidaan tyhjentää ("Tyhjennä edelliset laskennat" -painike)
- Lisätty massojen visualisointien väreihin magenta.
- Korjattu tasausikkuna päivittymään ketjun katkaisun ja loppuosan poistamisen jälkeen
- Parannettu sivuojan tasauksen huomioimista rakenteen kytkennässä
- Rakenne-editorin puuhakemiston pikavalikkoon on lisätty toimintoja mittojen ja riippuvuuksien lisäämiseksi
- Rakenne-editorin puuhakemiston pikavalikkoon on lisätty toiminto pinnan johdettujen ketjujen kartalla näyttämiseen
- Korjattu rakenne-editorin Työkalut -> Luo uusi rakenne –toimintoa, joka aiheettomasti näytti Partid==0 virheilmoituksen
- Korjattu määrätietojen kirjoittaminen, joka kaatui aluepisteen osoitukseen
- Estetty ”Rakenteet, linjat, alueet..”. –formaattisen tiedoston (StrExport.dat) kirjoituksessa turha rakenteiden kytkentä
- Korjattu StrExport.dat tiedoston käyttö määritettäessä projektin aluetta tiedoston koordinaattien perusteella
- Korjattu StrExport.dat –tiedoston lukua, joka saattoi epäonnistua rakenteen ketjujen lukemisessa
- Lisätty tiedoston luku –toimintoon huomautus, että oletussuunnitelman käyttö ei ole suotavaa
- Täsmennetty rakenteen suunnitelman aktiivisuuden merkkien näyttöä puuhakemistossa
- Korjattu tasausikkunan toimintaa, joka lähelle zoomattuna ja ketjuja muokattaessa aiheettomasti piilotti näkymän ulkopuolisia aineistoja.
- Aineistot sai takaisin näkymän uudelleenpiirrätyksellä. Aiheeton piilotus on nyt korjattu.
- Korjattu rakenteen ketjun muokkausta tasauksessa kun tasauksessa on zoomattu lähelle muokkausta. Tällöin tasauksen ulkopuoliset rakenteen aineistot piilottuivat. Tämä on nyt korjattu. Ennen korjausta aineistot sai taas näkyviin toiminnolla Näytä -> Piirrä uudelleen
- Korjattu ketjun elementin poisto tasauksessa, joka saattoi jättää poistetun elementin kohdalle aiheettoman visualisoinnin, joka kyllä hävisi uudelleenpiirrossa
- Inframodel-kirjoituksessa voi pintataulukkoon lisätä pintoja leikepöydältä, jos leikepöydälle on kopioitu rakennepintojen nimiä sisältävää tekstiä. Tällainen teksti voi olla esimerkiksi tekstitiedostosta tai Excelistä kopioituja pinnan nimiä tai esimerkiksi kartan pikavalikkotoiminnon "Listaa tämän kohdan pinnat" taulukosta leikepöydälle kopioidut rivit. Toiminnolla voi helpottaa kirjoitettavien pintojen valintaa, jos pintoja on useita.
- Jos toteutusmallille on määritetty mittalinja ja Inframodel-kirjoituksessa valitaan kirjoitettavaksi toteutusmalli, niin kirjoituksen mittalinja alustetaan toteutusmallin mittalinjan mukaiseksi.
- Rakenteen mittoja voidaan nyt näyttää ja piilottaa tyypeittäin poikkileikkauksessa
- Korjattu edellisessä versiossa toimimaton tasauksen sivusiirron esikatselu
- Korjattu edellisessä versiossa toimimaton tasauksen yksittäisen elementin poisto Delete-painikkeella
- Kopioi rakennemalli toteutusmalliksi toiminnossa pintojen taulukko oli tyhjä, os aktiivinen suunnitelma on eri kuin valitun linjan suunnitelma. Nyt jos on valittu yksi linja, niin sen suunnitelma asetetaan myös aktiiviseksi
- Korjattu tasauksen luku tiedostosta, joka edellisissä versioissa vaati formaatin valintaa erikseen
- Korjattu edellisessä versiossa ollut vika, joka saattoi jättää osia luiskapinnoista piirrättämättä poikkileikkaukseen eräillä rakennetyypeillä
- Parannettu Kytke ketju alueen pintoihin –toimintoa, jos alueen rakennetyypissä pintoja määrittävät pisteet eivät olleet päällekkäin
- DbUpgradella päivitettävissä oleva tietokantamuutos
- Lisätty pintamäärityksiä strsurfaces.dat -tiedostoon
- Luiskatäyte, yläpinta ( 181200)
- Alkutäytöt (183200)
- Lopputäytöt (183300)
Maasto- ja karttasovellus (19.3-00)
- Nyt kun kartalle esitetään pinnan kolmioverkkoa niin jos kolmio on kapeampi kuin määritetty arvo, niin näytetään virheliput kolmion nurkkapisteissä. Esitykseen voidaan vaikuttaa Maasto- ja karttasovelluksen pintojen asetuksella "Näytä kartalla virhelippu, jos kolmiomallin esityksessä on kapea kolmio, jonka korkeus on vähemmän kuin"
- Liitä määräten –toiminnon oletuspintana on nyt aktiivinen pinta
- Nyt pinnan tarkistuksessa on mahdollista etsiä annettua arvoa matalampia tai korkeampia kolmioita.
- Lisätty pinnan tarkistukseen mahdollisuus kolmioiden pinta-alan tarkistukseen
- Täsmennetty pinnan tarkistuspainikkeen tekstiä, jos tarkistettavana on toteutusmallipinta.
- Täsmennetty piste- ja viivadialogien kontrollien aktiivisena tai epäaktiivisena oloa eri tilanteissa, lisäyksessä ja attribuuttien muokkauksissa.
- Täsmennetty piste- ja viivadialogien otsikoita.
- Täsmennetty laji-, pinta-, mittauserä- ja toteutusmallikenttien sisältöä valittaessa attribuuttien muokkaukseen useita kohteita, joilla nuo ovat erilaiset
- Korjattu toteutusmalliin viivan lisäys puuhakemiston toteutusmallipinnan pikavalikosta
- Toteutusmallipinnan id-arvo voi nyt olla 9-numeroinen. Samalla on poistettu enintään tuhannen toteutusmallin määrärajoitus. HUOM! Jos rakentamisen tuen pinnat ovat mallikohtaisia, niin pinnat on kolmioitava uudestaan. Nämä kolmiomallit eivät ole käytettävissä vanhemmilla Tekla Civil -versioilla.
- Korjattu Inframodel luku pinnalle, jolle on määritetty, että aineisto ei ole tietokannassa. Luku tallensi aineistot aiheettomasti myös tietokantaan
- Korjattu Inframodel kirjoitus, joka edellisessä versiossa kirjoitti pinnan reunaviivan väärin
- Inframodel kirjoituksessa voi nyt valita esimerkiksi kaikki rakentamisen tuki-pinnat yhdellä valinnalla
- Inframodel-kirjoituksessa voi pintataulukkoon lisätä pintoja leikepöydältä, jos leikepöydälle on kopioitu rakennepintojen nimiä sisältävää tekstiä. Tällainen teksti voi olla esimerkiksi tekstitiedostosta tai Excelistä kopioituja pinnan nimiä tai esimerkiksi kartan pikavalikkotoiminnon "Listaa tämän kohdan pinnat" tai Pinnat-taulukosta leikepöydälle kopioidut rivit. Toiminnolla voi helpottaa kirjoitettavien pintojen valintaa, jos pintoja on useita.
- Korjattu Inframodel-tiedoston pintojen luku, jos Surfaces –osion nimessä oli sana maastomalli
- Parannettu mallin reunaviivan kirjoitusta Inframodel –formaatissa Trimble Business Centeriin
- Korjattu pinnan kolmiointia, joka eräissä poikkeustilanteissa saattoi tehdä kolmiomalliin virheen, jos pinnan osamallin koko on erittäin iso ja peräkkäiset viivat ovat äärimmäisen lähellä samansuuntaisuutta
- Lisätty pintamääritykset
- Vedenpinta (InfraBIM koodi 251000)
- Luiskatäyte, yläpinta ( 181200)
- Alkutäytöt (183200)
- Lopputäytöt (183300)
- HUOM! Jos rakentamisen tuki pinnat ovat mallikohtaisia, niin pinnat on kolmioitava uudestaan. Tällaisten pintojen pintamalleja ei voida käyttää vanhemmilla versioilla.
Varustesovellus (19.3-00)
- Varustenumerossa voi nyt olla myös kirjaimia
- Korjattu kaivokortin aukaisu eräillä kaivokorttipohjilla, jossa pitkän tekstin haun virhe saattoi jättää kaivokortista muita tekstejä pois
- Korjattu putki- ja kaivoverkoston Inframodel –kirjoitusta jos kirjoitettavassa aineistossa on samantyyppisiä putkia samoilla varustenumeroilla
- Mahdollistettu varusteiden 3D-kuvauksen joukkomuokkaus
- Lisätty vesijohdolle suojaputki -nimitys ja sen kuvaustekniikka
- Nyt Inframodel –kirjoituksessa kirjoitetaan myös putken paineluokka.
- Nyt Inframodel –lukemisessa osataan putken halkaisijasta, paineluokasta ja materiaalista muodostaa putkelle EQP_PIPE_LABEL -attribuutti, jonka saa näkyviin karttanäkymään
- Parannettu salaojaputkien lukua Inframodel-tiedostosta
- Korjattu 3D-piirron z-arvon korostuskertoimen huomiointi varusteen tilavarausta piirrätettäessä
- Korjattu 3D-piirron z-arvon korostuskertoimen huomiointi varusteen 3D-symbolia piirrätettäessä
- DbUpgradella päivitettävissä oleva tietokantamuutos (varustenumero tekstiksi)
Pohjatutkimussovellus (19.3-00)
- Pohjatutkimusten havaintojen luku attribuuttitaulukkoformaatissa
Pohjatutkimuspisteiden havaintoja voidaan nyt lukea taulukkomuotoisesta tiedostosta (Tiedosto Lue tiedostosta Attribuuttitaulukkoformaatti). Tiedoston ensimmäisellä rivillä määritetään luettavat attribuutit ja seuraavilla rivillä attribuuttien arvot. Arvojen erottimena on oltava tabulaattori. Esimerkki tiedoston muotoilusta:
Tässä esimerkissä luetaan arvot Painumamittauspisteille (PM), joiden tunnistimina ovat T1 3 ja T1 4. Arvot luetaan taulukkoon, jossa voidaan tarvittaessa määrittää Tunnus 1, Tunnus 2 ja tutkimustapa, jos niitä ei ole tiedostossa. - Taulukossa näytetään myös rivikohtaiset virhetilanteet, esimerkiksi että tunnusten perusteella ei löydy pohjatutkimuspistettä tai että samalla päivämäärällä on jo havainto. Taulukon rivin tuplaklikilla voidaan avata kyseiseen riviin liittyvän pisteen ominaisuusdialogi. Taulukon virheettömät rivit voidaan lukea pisteiden havainnoiksi.
- Korjattu pohjatutkimusdiagrammien näyttö leikkauksiin englanninkielisellä versiolla.
- Englanninkielisellä versiolla näytetään nyt puuhakemistossa tutkimustapojen englanninkieliset nimet
- Englanninkielisellä versiolla näytetään nyt pistedialogilla attribuuttien ja havaintoattribuuttien englanninkieliset nimet
- Korjattu putkikairauksen diagrammiesitys kun päättymistapana on kallio ja viimeisenä maalajina kallio
- DbUpgradella päivitettävissä oleva tietokantamuutos (SOIATTRTYPE taulun NAME kentän pituuden kasvatus 20 --> 64)
Trimble NIS Water liitos (19.3-00)
- Korjattu putkitietojen FLOWDIRECTION –attribuutin huomiointi 3D-esityksessä
3D (19.3-00)
- TrimBIM-formaatin kirjoitus. 3D-ikkunaan on lisätty mahdollisuus TrimBIM-formaattisen tiedoston kirjoitukseen. TrimBIM-tiedostoon kirjoittuu Tekla Civilin omien aineistojen lisäksi 3D:ssä näytettyjen referenssimallien aineistot. TrimBIM-formaattia voidaan käyttää mm. Trimble Connectissa sekä Tekla Structuresissa ja Tekla Civilissä referenssimallina. Samalla on poistettu 3D-ikkunasta Obj-formaatin kirjoitus, koska sillä ei enää ollut teknisiä edellytyksiä toimia.
- SketchUp-formaatin kirjoitus. 3D-ikkunaan on lisätty mahdollisuus SketchUp-formaattisen tiedoston kirjoitukseen. SketchUp -tiedostoon kirjoittuu Tekla Civilin omien aineistojen lisäksi 3D:ssä näytettyjen referenssimallien aineistot.
- Korjattu 3D:ssä liikkumisen ajoittaiset pysähdykset oltaessa yhteydessä Trimble Connect –projektiin
- Muutettu Z-arvon korostuskerroin 0 tuottamaan saman lopputuloksen kuin kerroin 1
- Korjattu z-arvon korostuskertoimen huomiointi varusteen tilavarausta piirrätettäessä
- Korjattu z-arvon korostuskertoimen huomiointi yksittäistä 3D-symbolia piirrätettäessä
- Päivitetty 3D-näkymä pyörittämään tehokkaammin isoja malleja